• Βράβευση μαθητικού περιοδικού

          • Με χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι το μαθητικό περιοδικό ΟΝΕΙΡΑ ΨΥΧΩΝ απέσπασε το Βραβείο καλύτερου μαθητικού περιοδικού, που αθλοθέτησε η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά προς τιμήν της Αγγελικής Βαρελά.

            Η επιτροπή των βραβείων σημείωσε ότι πρόκειται για ένα περιοδικό με προσεγμένη καλαίσθητη έκδοση, όπου τα ενημερωτικά και λογοτεχνικά κείμενα των μαθητών, οι φωτογραφίες και τα εικαστικά τους έργα προκαλούν ενδιαφέρον και συναρπάζουν τον αναγνώστη. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. 


            Η ομάδα του περιοδικού, που αποτελείται από εξήντα μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης και τους φιλολόγους Άννα Ελευθεριάδου και Γιώργο Δελιόπουλο, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, που αγκάλιασαν και στήριξαν τη συγκεκριμένη προσπάθεια, καθώς και τις εκδόσεις ΚΑΠΑ εκδοτική για το άρτιο τυπογραφικό αποτέλεσμα. 


            Μπορείτε να διαβάσετε τα τεύχη μας και ψηφιακά, πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους: https://online.fliphtml5.com/ihsth/wlzg/ , https://online.fliphtml5.com/oeubs/xyrg/ .

            Μπορείτε να μας αναζητήσετε και στο κανάλι μας στο YouTube, με τίτλο ΟΝΕΙΡΑ ΨΥΧΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, όπου θα βρείτε βίντεο με τις μαθητικές δράσεις. 


            Τα ΟΝΕΙΡΑ ΨΥΧΩΝ είναι ένα ταξίδι για όλους μας και συνεχίζεται…

          • Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο

          • Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού αδιάλειπτα από το σχολικό έτος 2017-18 και έχει τιμηθεί με τη σημαία του Αειφόρου Σχολείου. Φέτος, στο πλαίσιο της Δράσης για την προαγωγή της Υγείας επιλέχτηκε μεταξύ των σχολείων με πολυετή συμμετοχή στο πρόγραμμα και του προσφέρθηκαν κρεμοσάπουνα και σαπουνοδοχεία για την κάλυψη των αναγκών μιας ολόκληρης χρονιάς.

            Η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου εκφράζει τη χαρά και την ικανοποίηση της για αυτήν τη διάκριση και εύχεται ένα δημιουργικό, ευτυχισμένο νέο έτος απαλλαγμένο από περιορισμούς.

            Χρόνια πολλά!

          • 40 χρόνια από την προσχώρηση της Ελλάδας στην ΕΕ

          • Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της συμπλήρωσης 40 ετών από την προσχώρηση  της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” οργάνωσαν μία εκδήλωση προκειμένου να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για την σημασία της επετείου αυτής.

            Αρχικά οι μαθητές με τη βοήθεια των συντονιστών εκπαιδευτικών πρόβαλαν -σε κάθε τάξη χωριστά- ένα video του Ευρωκοινοβουλίου με τίτλο «Ποιος κάνει τι στην Ευρωπαϊκή Ένωση;», στο οποίο παρουσιάζεται διεξοδικά ο ρόλος των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Έπειτα ενέπλεξαν στην παρουσίαση τους συμμαθητές τους με τη διενέργεια ενός διαδικτυακού κουίζ. Με αυτό έλεγξαν και παράλληλα εμπλούτισαν τις γνώσεις που έχουν σχετικά με το θεσμό της ΕΕ (δημιουργία, ονομασία, κράτη-μέλη, εκλογές, ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κ.ά.). Τέλος, χρησιμοποίησαν ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων -με τον χωρισμό των μαθητών σε ομάδες- με το οποίο προσπάθησαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των συμμαθητών τους στη γεωγραφία και τον πολιτισμό των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και να προωθήσουν τις ιδέες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας που διέπουν το κοινό ευρωπαϊκό αξιακό σύστημα. 

            Η εκδήλωση αυτή, η οποία αποτελεί την αρχή ενός συνόλου δράσεων της ομάδας των μαθητών-υποψήφιων πρέσβεων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους, στέφθηκε με επιτυχία, καθώς είχε μεγάλη απήχηση τόσο στους μαθητές  όσο και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

          • Γιορτή Χριστουγέννων 2021

          • Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, γιορτάζοντας τη γέννηση του Χριστού, διοργάνωσε την Πέμπτη 23/12/2021 γιορτή με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του σχολείου.

            Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και οργανώθηκαν σε ομάδες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Βλάχου Αθηνάς, κ. Θεοδωρίδου Ειρήνης, κ. Κοντογούνη Μαρίνας και κ. Κωτούλα Αγγελικής. Υπεύθυνες στις χορωδίες ήταν οι εκπαιδευτικοί αντίστοιχα ανά γλώσσα, η κ. Βαγιαννίδου Ελένη στην αγγλική, η κ. Κακουλίδου Ειρήνη στην γαλλική και η κ. Βλάχου Αθηνά στην γερμανική. Τα παιδιά τραγούδησαν τραγούδια χριστουγεννιάτικα και τα κάλαντα στα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

            Το 15μελές αναζήτησε και βρήκε χορηγούς για να στηθεί ο χριστουγεννιάτικος μπουφές με εδέσματα από τα καταστήματά τους. Παράλληλα, μαθητές έφεραν επιπλέον εδέσματα που πωλήθηκαν σε συμβολικό τίμημα για φιλανθρωπικό σκοπό. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο φιλόπτωχο ταμείο του Αγίου Αθανασίου.

            Λόγω των μέτρων για την πανδημία Covid-19, η γιορτή μεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσω Διαδικτύου σε κάθε τμήμα του σχολείου με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Δαλαγιώργου Δημητρίου και κ. Δαρδούμπα Αθανασίου και μαθητών Γιδιώτη Γεώγιου, Ζιώγα Παύλου και Κορδελά Χάρη, που ανέλαβαν την ηχητική και οπτική κάλυψη της γιορτής.

            Ευχαριστούμε τον Διευθυντή, τους Υποδιευθυντές και τον Σύλλογο Διδασκόντων για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

            Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη κι ευτυχία!

            Και του χρόνου!

          • Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διαστημικής CanSat in Greece 2020

          • Ο διαγωνισμός CanSat in Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής. Στόχος του είναι η εξοικείωσή των συμμετεχόντων με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο. Ο μαθητικός διαγωνισμός αποτελεί προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe, ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο διαγωνισμός διαθέτει κατηγορία και για προπτυχιακούς φοιτητές. Οι ομάδες αποτελούνται από 4 με 6 μέλη και καλούνται να οραματιστούν μια διαστημική αποστολή, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού για να την εκτελέσει. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή με την βοήθεια αλεξίπτωτου εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε ομάδα.

          • Πλους Μαθητών της Γ' Λυκείου με Υποβρύχιο και Πυραυλακάτους στο Πλαίσιο Εορταστικών Εκδηλώσεων του Αγ. Νικολάου

          • Προθεσμία: 30 Νοεμβρίου 2019

            Το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Προστάτη του Άγιο Νικόλαο και μετά τις επιτυχημένες δράσεις όπου μαθητές αν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πλόες  με Πολεμικά Πλοία και πτήση με Ελικόπτερο, προσκαλεί, για το έτος 2020, μαθητές της Γ’ Λυκείου, να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία δίπλα σε στελέχη του ΠΝ, συμμετέχοντας σε έναν πλου με Υποβρύχιο και δύο (2) Πυραυλακάτους.

            H κλήρωση για την επιλογή των τριάντα (30) μαθητών /μαθητριών που θα συμμετάσχουν στον πλου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό, προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του.

            Κατά την διεξαγωγή της κλήρωσης οι δέκα (10) πρώτοι κληρωθέντες μαθητές, θα ταξιδέψουν με Υποβρύχιο ενώ οι υπόλοιποι είκοσι (20) με δύο (2) Πυραυλακάτους.  

            Ο πλους του Υποβρυχίου και των Πυραυλακάτων  θα πραγματοποιηθεί κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων – Νέου Έτους, προκειμένου να μην επηρεαστεί  το πρόγραμμα των σχολικών μαθημάτων.

            Για τη συμμετοχή στην κλήρωση, απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης από όλους τους συμμετέχοντες έως το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και Υπεύθυνης Δήλωσης μόνο για όσους κληρωθούν. Όσοι από τους κληρωθέντες διαμένουν σε απόσταση άνω των 200χλμ από την Αθήνα, θα φιλοξενηθούν την παραμονή του απόπλου, με μέριμνα του Πολεμικού Ναυτικού.

        • Λογαριασμοί χρηστών
          • Λογαριασμοί χρηστών

          • For some parts of timetable or substitution, you may need to login. If you lost your password, please use the link “I do not know the login name or password” and type in your email. If you haven’t received the password yet, please wait, the school will provide you with one when everything is the ready to go.
      • Επαφές

        • 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
        • 2461022653
        • Στρατηγού Μακρυγιάννη 24 50132 Κοζάνη Greece
        • 2461039172
        • https://blogs.sch.gr/3lykkoza
        • https://3lyk-kozan.koz.sch.gr
        • https://facebook.com/3rdLyceumOfKozani